[85] Altijd open

rijksstudio_ix

Zelf aan de slag met 125.000 meesterwerken
Een voor de museumwereld innovatieve digitale toepassing waarin een groot deel uit de Rijksmuseumcollectie voor iedereen gratis beschikbaar is.
125.000 bekende, en minder bekenden kunstschatten zijn on-line beschikbaar om tot in detail op in te zoomen, te ‘liken’ én om er zelf mee aan de slag te gaan. Rachel Harding (Droog Design) en Alexander van Slobbe lieten zich als een van de eersten inspireren door de collectie en maakten een eigen creatie.

Sjaal en Tatoeage
Rachel Harding verwerkte een detail van een schilderij van Jan Davidsz, de Heem in een hedendaagse plak-tatoeage en Alexander van Slobbe verwerkte het “Emblematisch stilleven met kan, glas, kruik en breidel” van Johannes Torrentius (1614) in een zijden sjaal.

Zelf heb ik ook al een rondje gedaan en een aantal favorieten aan mijn profiel toegevoegd. Ik ben nog aan het broeden op een verrassende toepassing.

Voor iedereen
Taco Dibbits, directeur Collecties over het initiatief: ‘Rijksstudio is ontstaan vanuit de overtuiging dat de collectie van het Rijksmuseum van en voor iedereen is. Om naar te kijken en van te genieten en ook om zelf mee aan de slag te gaan. In iedereen schuilt een kunstenaar!

Probeer het zelf: www.rijksmuseum.nl/nl/rijksstudio

rijksmuseum

orgineel schilderij Jan Davidsz

Een detail uit het schilderij van Jan Davidsz, de Heem

sjaal Alexander van Slobbe

Zijden sjaal van Alexander van Slobbe (verkrijgbaar bij de Bijenkorf)

detail stilleven Johannes Torrentius

Detail uit het stilleven van Johannes Torrentius (1614)

Follow Me!

Follow IX on Pinterest! Follow IX on Twitter! Follow IX on Facebook!
 • Over InterieurIndex

  Interieurindex is de speeltuin van ontwerper Marc Th. van der Voorn. Hier vind je een rijke verzameling foto's, quotes en producten die hem inspireren. Maak kennis met Marc's werk op: www.marcvandervoorn.nl

 • Deel je werk

  Heb je een vraag, tip of werk dat de wereld moet zien? Stuur dan een mail naar: marcvandervoorn [at] gmail.com

 • Ad Squares Widget

  Marc Th. van der Voorn Lamp MIST
 • We are fan!

  Scape lounge bank

 • Page optimized by WP Minify WordPress Plugin