[84] Draagbare architectuur

schoenen Anna Korshun_ix

Rode schoentjes
Tijdens mijn tweede bezoek aan Eindhoven in het kader van de Dutch Design Week ontmoete ik schoenenontwerpster Anna Korshun.
Net als in het sprookje trokken twee rode schoentjes in de etalage direct mijn aandacht. De opengewerkte neus met de terugvallende stook is een geweldige vondst. Ook haar andere modellen hebben een geraffineerdheid die me zeer aanspreekt.
Het Spaanse merk Camper werkte al met haar samen, niet de minste!

Zonder lijm
De schoenen van Anna worden volledig zonder lijm geproduceerd. Haar ontwerpen zijn gebaseerd op een “kliksysteem”. Het geheel wordt met elkaar verbonden door het rubber dat de zool van de schoen vormt. Het bovendeel van de schoen heeft een “kliksysteem”, zo kan de consument zijn of haar eigen schoen samenstellen.

Anna zegt zelf over deze techniek; “In het proces om schoenen te maken wordt ontzettend veel lijm gebruikt. Dit proces is ongezond voor de werknemers en dit is een mooi alternatief”.

Vacuümtafel
Naast dit kliksysteem gebruikt ze ook technieken uit de meubelindustrie om haar modellen vorm te geven. Zo dwingt ze het leer om een mal met een vacuümtafel. Meubelmakers gebruiken een vacuümtafel om complexe vormen te fineren met een dun laagje hout of HPL .
Anna droomde er van om architect te worden, maar werd verliefd op het ontwerpen van schoenen. Deze beide elementen zie je terug in haar werk en ik ben benieuwd naar het resultaat als zo ooit besluit een meubel te ontwerpen.

Zie ook: www.annakorshun.com

groene schoen anna korshun

instapper anna korshun

diverse modellen anna korshun

onderdelen anna korshun

Het kliksysteem wordt ingegoten in het rubber van de zool

mal met schoen anna korshun

Mal met schoen

diverse concepten anna korshun

Zie ook: www.annakorshun.com

Follow Me!

Follow IX on Pinterest! Follow IX on Twitter! Follow IX on Facebook!
 • Over InterieurIndex

  Interieurindex is de speeltuin van ontwerper Marc Th. van der Voorn. Hier vind je een rijke verzameling foto's, quotes en producten die hem inspireren. Maak kennis met Marc's werk op: www.marcvandervoorn.nl

 • Deel je werk

  Heb je een vraag, tip of werk dat de wereld moet zien? Stuur dan een mail naar: marcvandervoorn [at] gmail.com

 • Ad Squares Widget

  Marc Th. van der Voorn Lamp MIST
 • We are fan!

  Scape lounge bank

 • Page optimized by WP Minify WordPress Plugin