[67] Lightness in Lines

wendy maarten easy chair geel

Fijne lijnen
De komende tijd zal ik nog wel een paar keer terug grijpen naar moois dat ik tijdens de 2011 editie van de Dutch design week in Eindhoven heb gezien. Vandaag is dat de Lightness in Lines collectie van Wendy&Maarten. En in het bijzonder de Easy Chair.

Studio WM is in 2010 opgericht door Wendy Legro (1984) en Maarten Collignon (1984) nadat zij afstudeerden aan de Design Academy Eindhoven. Het ontwerpersduo deelt een fascinatie voor flora en fauna en beoogt de logica van de natuur te vertalen naar alledaagse meubels en producten.

Stoel tafel lamp
Tijdens de Dutch Design week presenteerde zij een serie lampen, stoelen, bijzettafels en een tafel. Licht en luchtig, in de breedste zin, staat daarbij centraal. De Easy Chair trok om meerdere redenen mijn aandacht. De lijnvoering van het draadframe kan zich meten met de klassiekers als de DKR-5 Van Eames (Vitra) en de Bertoia serie (Knoll).

De stoel voelt meteen goed, in de details zit ook direct de verrassing. Het kussentje van de stoel is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Bij het Textiekmuseum Tilburg (Audax) hebben ze onder begeleiding van Jesse Asjes een 3D kussen gemaakt. Alles wordt in een keer gebreid. Het geheim zit hem in de samenstelling van de draden. Sommige krimpen bij warmte meer dan andere. Zodra het kussen klaar is gaat er een stoom strijkijzer overheen een krimpen de draden op de gewenste plekken en ontstaat het vlakkenpatroon. Zo kan het dat iets wat ambachtelijk oogt met moderne technieken wordt gerealiseerd.

Mist
Naast de Easy Chair vind ik de lampen met de ‘mist’ ook erg spannend (Gradient Lamp Grapefruit). Met name de verhouding tussen het gedeelte dat een coating heeft gekregen ten opzichte van het transparante glas vind ik mooi. Het grootste gedeelte van de lamp gaat op in de omgeving. Licht en luchtig in optima forma.

Zie ook: www.wendymaarten.com
Fotografie: Paul Schipper

easy chair wendy maarten

easy chair white

lamp tafel stoel wendy maarten

Follow Me!

Follow IX on Pinterest! Follow IX on Twitter! Follow IX on Facebook!
 • Over InterieurIndex

  Interieurindex is de speeltuin van ontwerper Marc Th. van der Voorn. Hier vind je een rijke verzameling foto's, quotes en producten die hem inspireren. Maak kennis met Marc's werk op: www.marcvandervoorn.nl

 • Deel je werk

  Heb je een vraag, tip of werk dat de wereld moet zien? Stuur dan een mail naar: marcvandervoorn [at] gmail.com

 • Ad Squares Widget

  Marc Th. van der Voorn Lamp MIST
 • We are fan!

  Scape lounge bank

 • Page optimized by WP Minify WordPress Plugin