[103] LOOK en DANCE voor ignore

ignore_collectie_dance_look

Medio 2018 kreeg ik een uitnodiging van Julien van Hassel, om een bijzettafel te ontwerpen voor zijn nieuw op te richten merk ignore.
Hij kenden mijn werk en was ‘fan’ van de Branch eettafel. Zijn ontwerpvraag was het startpunt van onze mooie samenwerking.

ignore_dance

DANCE bijzettafel
De werktitel van deze tafel was lange tijd ‘de danser‘. Van welke kant je de tafel ook benadert, de suggestie van beweging is steeds aanwezig. “Met dit ontwerp tart ik de zwaartekracht en de natuurwetten. Het plaatstaal leent zich bij uitstek voor dit ranke, minimalistische design.
Het duurde dan ook enige tijd voor we het ontwerp in zijn definitieve en zo karakteristieke pose hadden gevangen”.

LOOK_mirror_red_brown_ignore

LOOK spiegel
Tijdens het ontwikkeltraject van de DANCE ontstond het idee voor de LOOK spiegel. Eveneens een minimalistisch ontwerp en ook van plaatstaal.
Dit was een cadeautje voor ons beide. De verassing zat hem in de multifunctionaliteit van het ontwerp. “Ik had de spiegel als wandmodel ontworpen, tot Julien aangaf dat hij hem ook als vrijstaand model zag. Een gouden ingeving en inmiddels wordt de LOOK zowel staand als hangend toegepast. Ik durf zelfs te zeggen, vaker staand, dan hangend! Het zwevende effect is in beide gevallen magisch”.

LOOK_mirror_tulpen_ignore

De LOOK spiegel ‘vrijstaand’ op een dressoir.

ignore_ontwikkeling

Elk ontwerp wordt tot leven gewekt in de werkplaats. Samen met het team bespreken we de opbouw en de details. Daarnaast levert het mooie plaatjes op.

Zie ook: www.ignoreamsterdam.com – www.marcvandervoorn.nl

Follow Me!

Follow IX on Pinterest! Follow IX on Twitter! Follow IX on Facebook!
 • Over InterieurIndex

  Interieurindex is de speeltuin van ontwerper Marc Th. van der Voorn. Hier vind je een rijke verzameling foto's, quotes en producten die hem inspireren. Maak kennis met Marc's werk op: www.marcvandervoorn.nl

 • Deel je werk

  Heb je een vraag, tip of werk dat de wereld moet zien? Stuur dan een mail naar: marcvandervoorn [at] gmail.com

 • Ad Squares Widget

  Marc Th. van der Voorn Lamp MIST
 • We are fan!

  Scape lounge bank

 • Page optimized by WP Minify WordPress Plugin