[21] Mooi doorkijkje

Nieuw werk
Een bezoek aan de ‘Interieur 2010 Design Biennalle’ in Kortrijk laat zien dat het vertrouwen in de economie langzaam toeneemt. De bekende merken presenteren mondjes maat nieuwe producten.

Het zijn toch de jonge ontwerpers die onvermoeibaar doorpakken. Zij verdienen het om gezien en gekocht te worden. Zo ook de ontwerpen van Studio llot llov. Op de beurs presenteren zij hun laatste creatie ‘Elias and Son’, een tweetal side tables.

Anders kijken
Ze werden geïnspireerd door Olafur Eliasson. Deze Deense kunstenaar laat je graag anders naar de wereld kijken. Hij verrast je en zet je graag op het verkeerde been. Daarvoor gebruikt hij vaak spiegels. Zo ook studio llot llov die heel subtiel een spiegel in hun tafelpoot verwerkte.

Zie ik het nou goed?
Ik had het genoegen de tafel te mogen ‘beleven’ in Kortrijk. In eerste instantie zie je de spiegel niet. Het houten frame loopt mooi door. Pas als je goed kijkt en je voet onder de tafel zet, wordt je verrast door een kopie van je voet onder de tafel. Deze beleving was wat de ontwerpers wilde ‘ontwerpen’, geen meubel maar een ervaring.

Elias and sons was voor mij een van de hoogtepunten in Kortrijk, op naar de design week in Eindhoven…

www.llotllov.de

( Meer informatie over Olafur Eliasson )

 

 

Follow Me!

Follow IX on Pinterest! Follow IX on Twitter! Follow IX on Facebook!
 • Over InterieurIndex

  Interieurindex is de speeltuin van ontwerper Marc Th. van der Voorn. Hier vind je een rijke verzameling foto's, quotes en producten die hem inspireren. Maak kennis met Marc's werk op: www.marcvandervoorn.nl

 • Deel je werk

  Heb je een vraag, tip of werk dat de wereld moet zien? Stuur dan een mail naar: marcvandervoorn [at] gmail.com

 • Ad Squares Widget

  Marc Th. van der Voorn Lamp MIST
 • We are fan!

  Scape lounge bank

 • Page optimized by WP Minify WordPress Plugin