[89] Urban Spa

harm_rensink_urban-pop_up_spa_ix

Niet van deze wereld
Urban Spa is een totaalbeleving gecreëerd rond de visie van Harm Rensink op ontspanning in dichtbevolkte gebieden. De spa bevindt zich ten midden van een inpandig meer, dat door spiegeling een minimale surreële en ruimte vergrotende werking heeft. In het midden van de ruimte drijft een opblaasbaar stoombad dat je laat baden in het oneindige; een witte warme wolk stoom laat de buitenwereld geleidelijk verdwijnen.

Ultieme verzorging
Het badtextiel en de zepen zijn gebreid uit een katoen-viscose blend, een stretchbont met een strelende en omhelzende werking voor de huid. De gemalde Turkse zepen zijn omkleed met wolvilt dat voor een lichte verzorgende scrub zorgt tijdens het wassen.

Gemiste kans
Precies zoals Harm omschrijft stapte ik tijdens de Dutch Design week niet vermoedend zijn ruimte binnen in de Schellens fabriek. Een serene rust ging uit van de installatie. Als of je een andere wereld in stapte. Dit effect werd nog eens versterkt omdat je net twee trappen was opgelopen en ineens in een ruimte stapt die onder water staat.
Destijds ben ik niet een van de gelukkigen geweest die gebruik heeft mogen maken van het stoombad. Als ik ooit nog eens de kans krijg doe ik dat absoluut.

Bekijk ook de film van de Urban Spa onderaan deze pagina.
Zie ook: www.harmrensink.nl

harm_rensink_urban_pop_up_spa

harm_rensink_urban-pop_up_spa_10

harm_rensink_urban-pop_up_spa_8

harm_rensink_urban-pop_up_spa_7

harm rensink URBAN SPA from Studio Harm Rensink on Vimeo.

 

Follow Me!

Follow IX on Pinterest! Follow IX on Twitter! Follow IX on Facebook!
 • Over InterieurIndex

  Interieurindex is de speeltuin van ontwerper Marc Th. van der Voorn. Hier vind je een rijke verzameling foto's, quotes en producten die hem inspireren. Maak kennis met Marc's werk op: www.marcvandervoorn.nl

 • Deel je werk

  Heb je een vraag, tip of werk dat de wereld moet zien? Stuur dan een mail naar: marcvandervoorn [at] gmail.com

 • Ad Squares Widget

  Marc Th. van der Voorn Lamp MIST
 • We are fan!

  Scape lounge bank

 • Page optimized by WP Minify WordPress Plugin